Unde se afla Tunelul Dragostei

Harta unde este localizat Tunelul Dragostei, acesta se afla in judetul Caras-Severin avand urmatoarele coordonate gps 45.481118, 22.279621 . La o distanta de 13.3 km fata de orasul Caransebes, mai exact intre localitatile Obreja si Glimboca.

Tunelul este integral din vegetatie, acesta s-a format pe o distanta de 1.6 km pe o calea ferata care este paralela cu drumul DN68. Aici poti ajunge cu masina personala. Mare atentie dupa drumul principal trebuie sa iesiti pe o “poteca” neasfaltata, aceasta este foarte greu de observat din masina. Sfat, mergeti incet cu masina, drumul de tara se vede mai bine daca veniti dinspre Caransebes. Intersectia celor doua drumuri se afla la coordonatele gps 45.484094, 22.277721 de aici mai parcurgeti aproximativ 800 m pana la tunel.

Unde este localizat Tunelul Dragostei

Acesta merita vizitat primavara, vara si toamna. Noi am fost toamna cand am ajuns acolo eram singurele persoane care-l vizitau, tunelul era foarte colorat din cauza anotimpului (verde, portocaliu, galben) iar pe jos se formase un covor din frunze, dezavantajul era ca majoritatea copacilor isi pierdusera frunzele si “tavanul” nu mai era asa stufos.

Cale ferata de la Tunelul Dragostei

Locul este superb, nu-ti vine sa crezi ca esti in Romania.

Alte obiective turistice de vizitat in apropiere sunt ruinele de la Sarmizegetusa, singurul loc unde se percepe taxa de intrare este anfiteatrul.


View Larger Map
Tunelul Dragostei a fost lista comorilor ascunse ale Europei, a fost descoperit din greseala de un fotograf pasionat de natura. Este o atractie turistica care merita vizitata. Daca va luati cu voi aparatul foto va sfatuiesc sa va duceti in zilele cu soare, de dimineata sau pe seara. Astfel veti face niste poze super.

Va recomand sa va cazati in Sarmizegetusa sa va treziti cat mai de dimineata, vizitati ruinele pe urma tunelul iubirii si pe urma Cascada Bigar, puteti incheia ziua vizitand Cazanele Dunarii.

Galerie poze facute toamna cu calea ferata si Tunelul Dragostei.

Poze Tunelul Iubirii

Poze toamna Tunelul Iubirii

Indragostiti la Tunelul Ibirii

Poze tunelul Iubirii

Poze Tunelul Dragostei Caras-Severin

Pozele sunt facute cu Olympuls EP-L1, kit obiectiv.

Related posts

Leave a Comment