Unde este situata Manastirea Prislop

Unde se afla mormantul lui Arsenie Boca si Manastirea Prislop. Acestea sunt situate la 14.2 km de orasul Hateg in judetul Hunedoara.

Mai exact pe drumul judetean 687K imediat dupa localitatea Silvasu de Sus. Drumul pana la manastire este ok fara gropi multe, si se poate circula cu masina. Ca la fiecare atractie turistica din Romania veti intampina probleme cu locurile de parcare. Noi am parcat masina la aproximativ 1.5 km distanta de Manastirea Prislop. Bineinteles ca puteam sa avansam dar mai repede ajungi pe jos.

Manastirea Prislop si Mormantul lui Arsenie Boca

Daca vrei sa afli cum poti sa ajungi folosind navigatia coordonatele GPS pana unde puteti merge cu masina, mai exact la intrare in curtea manastirii, sunt urmatoarele:

  • Latitudine: 45.633672 sau 45°38’1.219″
  • Longitudine: 22.853906 sau 22°51’14.061″

Obiectivul turistic se afla la o altitudine de 592 metri.

Noi am fost intr-o zi insorita de toamna dupa ce am am parcat foarte departe am stat aproximativ doua ore la coada pentru a vizita Mormantul lui Arsenie Boca, acesta se afla pe un deal in spatele manastirii.

Coada la mormantul Arsene Boca Prislop

In curte la Manastirea Prislop

Unde este situata Manastirea Prislop

Alte obiective turistice care le puteti vizita in zona sunt, ruinele de la Sarmizegetusa, Tunelul Dragostei, Cetatea Devei, Castelul Corvinilor. Gasiti mai multe informatii si poze despre acestea in partea dreapta a site-ului la categoriile Hunedoara si Caras-Severin.

Pozele au fost facute un aparat foto miroless Olympus EPL1 obiectiv kit EF-S 18-55mm IS si Samsung Galaxy S4.

Related posts

Leave a Comment