Coada la mormantul lui Arsenie Boca

In acest articol am sa va povestesc despre cat timp am pierdut la coada de la Mormantul lui Arsene Boca de la Manastirea Prislop din judetul Hunedoara in zi de sarbatoare si cum am ajuns acolo.

Dimineata, inceput de noiembrie 2014 cu dor de duca in Judetul Hunedoara. Afara se anuntase vreme frumoasa, cald cam 17 grade C de seara am pregatit ceva de mancare pentru un drum cam de 5 ore pana la destinatie.

Urma sa avem 2 zile de calatorie prin Hunedoara.

In aceasta zi de sambata vroiam sa ajungem la Manastirea Prislop mormantul parintelui Arsenie Boca unde s-a  stin la 28 noiembrie 1989 motivul decesului fiind o cauza a sanatatii care inca este un mister.

Mormantul lui Arsene Boca

Drumul spre Hunedoara a fost destul de obositor noi venind dinspre Bucuresti, am ales sa calatorim pe Valea Oltului care este o portiune a tarii frumoasa dar si periculoasa un mic sfat (mare atentie la curbe, noi era s-o patim intr-o curba, ne fiind vizibilitate masinile stationau in fata se turna asfalt am fost nevoiti sa punem o frana brusca si asteptam cu inima stransa ca urmatorul din spatele nostru sa nu vina cu o mare viteza pentru a putea evita la timp pericolul).

Am continuat drumul cu harta descarcat pe telefon gasita pe internet si am ajuns la destinatie la ora 15. Acolo foarte multa lume, masini stationate pe ambele sensuri, cu greu am gasit si noi un loc de parcare.

Pana la mormat am mers pe jos 1 km dar pentru mine a fost o plimbare linistita si plina de nerabdare pentru a ma ruga la acest mormant. Ajunsi la intrare in manastire am observat cum sute de femei isi acoperau capul cu baticul, caciula fiecare ce aveau la ea, profund impresionant.

Ajunsi in curtea manastirii multa lume, acum povestesc din ce am simtit eu, parca ma simteam in rai eram linistita, rabdatoare am cumparta lumanari si am vrut sa le aprin dupa ce ma rugam la morman.

Ajunsa aproape de mormant asezat intr-o poienita o multime de oameni asteptau la coada pentru a se ruga la Arsenie Boca. Uimitor cati copii mici si oameni cu probleme veneau cu o mare speranta in suflet sa spere la o sanatate mai buna.

Am ajuns si-n fata mormantului dupa aproape 2 ore de stat la coada, dar puteam sa stau si-o zi, am gasit un mormant plic cu flori parca vroiau sa-ti vorbeasca. Am avut timp doar cateva secunde in care am simtit ca plutesc si cu greu mi-am stapanit lacrimile a fost ceva magic. Am aprin lumanarea iar o maicuta ne-a daruit flori, dupa care m-am retras undeva in lateralul mormantului pentru a ma bucura de linistea sufletesca pe care o simteam in preajma mormantului lui Arsenie Boca, (totul e sculptat, pictat, gandit de el).

Coada mare la Manastira Prislop

A fost o seara fericita, urma sa ne cazam dar nu aveam nimic rezervat totul a mers ca pe roate in 10 min am gasit si cazare la o pensiune din Sarmizegetusa.

Rezvin cu detalii despre pensiune.

 

Multa sanatate!

Related posts

Leave a Comment