Ce poti vizita intr-o zi Paris Franta

Obiective turistice pe care le poti vizita intr-o excursie de o zi in Paris Franta. Incepeti cu muzeul Louvre si pe urma o puteti lua pe jos pana la Turnul Eiffel.

Louvre este cel mai mare muzeu de istorie si arta din Franta , dar plimbarea a fost scurta penteu ca nu ne-am luat bilet sa il vizitam si in interior pentru ca ai nevoie de o zi intreaga sa il vizitezi pe tot de la cap la coada.

Am o recomandare pentru dumneavoastra, sa nu va luati pantofi cu toc sau incaltaminte inconfortabila pentru ca este foarte mult de mers pe jos si o sa aveti nevoie de incaltaminte super comoda si care sa tina la drum lung.

Dupa ce ne-am pozat cu piramida din fata muzeului, atentia noastra s-a indreptat asupra turnului Eiffel, de asemenea una din atractiile principale alea Parisului. De la muzeu pana la turn mergi ceva pe jos, in jur de 1 ora, dar din puctul meu de vedere merita din plin atat plimbarea cat si mersul pe jos, pentru ca senzatia pe care o ai atunci cand ajungi in dreptul turnului este de nedescris in cuvinte si plus de asta ai inca o ocazie in plus sa vezi frumusetile orasului Paris. In poze nu pare asa impresionant ca si dimensiune sau daca te gandesti ca are 324 m. Turnul Eiffel este construit pe 3 nivele dintre care nivelul 1 si 2 pot fi accesate atat pe scari cat si cu liftul, iar al 3 lea nivel se poate accesa numai cu liftul. Pana sa ajungeti la turn treceti pe langa Podul Alexandru al III-lea si locul unde a murit Lady D aici s-a construit o flacare aurita, copie identica cu cea de la Statuia Libertatii din New York, numita La Flame de la liberte.

Turnul Eiffel

Turnul Eiffel vazut de jos. Poza este facuta de mine cu un telefon Samsung S4.

Eu am fost in Paris in luna Iulie pe la sfarsit 21 iulie iar timpul mediu de asteptare a fost in jur de 2 ore, iar la  coada erau cel putin 500 de persoane. Accesul se poate face prin toate cele 4 puncte  de acces ale turnului. Pretul unui bilet in cazul in care ai sub 24 de ani este de 13,5 euro iar pretul intreg este de 15 euro/, preturile sunt pentru accesul pana in varful turnului, adica nivelul 3. Dupa ce am cumparat bilete am sperat ca nu o sa mai fie aglomerat si ca totul o sa mearga ca pe roate dar se pare ca din nou m-am lovit de aglomeratie, de data aceasta la lifturi, timp in care am asteptat cam 2 ore pana am ajuns la nivelul 3, din nou pot sa spun ca privelistea nu poate fi descrisa prin cuvinte, o imagine care cu siguranta iti va ramane intiparita pe retina toata viata. De acolo se vede tot Parisul impreuna cu raul Sena de un albastru superb.

 

Raul Sena

 

Raul Sena si o parte din Paris din turnul Eiffel nivelul 3.

In mijlocul turnului sunt expuse figurinele  din ceara a celor care au contrubuit la construirea lui. 

Tour Eiffel in miniatura

 

Ultimul etaj turnul Eiffel Paris Franta

Mai sus aveti o mica parte din  ce se afla la ultimul etaj in turnul Eiffel machete si personaje de ceara din istoria acestui minunat obiectiv turistic.

Asa cum va spuneam si mai sus este o necesitate si un sfat din partea mea sa aveti incaltaminte confortabila.

Revin si cu detalii despre plimbarea pe Bulevardul Champs-Elysees.

Related posts

Leave a Comment