Ce poti vizita pe insula Thassos Grecia

Obiective turistice pe care le poti vizita pe insula Thassos din Grecia situata la o distanta de 602 km de capitala Bucuresti. Drumul cel mai scurt prin vama Makaza – Nimfea care s-a deschis in 2014, drum pe care poti sa-l parcurgi in aproximativ 8 ore cu masina.

Cumnata mea a venit cu ideea ca ar fi momentul sa ne facem vacanta si in alta tara in afara de Romania si sa ne bucuram si de alte experiente. Fiind prima noastra plecare in afara tarii , asta se intampla prin 2010, am zis ca sa nu ne ducem foarte departe de tara noastra draga si am ales insula Thassos din Grecia. Atunci am ales din pacate sa facem drumul de 16 ore cu autocarul, care pentru mine a fost un calvar total si va sfatuiesc din inima sa nu faceti asta, mai ales daca nimeresti in spatele tau o colega care nu te lasa sa iti lasi scaunul pe spate pentru ca ea are picioarele mai lungi si nu sta bine. In afara faptului ca drumul a fost lung, pentru ca atunci se circula pana in Thassos pe drumul vechi, care este mai lung cu vreo 100 de km fata de drumul nou prin vama Makaza si Nimfea, vacanta a fost perfecta.

Vacanta incepe inca de cand ajungi in portul Keramoti, pentru ca de acolo trebuie sa luati ferryboat-ul pana pe insula, iar timp de 30 de minute, ( cam atat dureaza pana cand ajungeti) va distrati cu pescarusii, care dau tarcoale ferryboat-ului pentru mancare. Daca aveti la voi biscuiti sau pufuleti ii puteti hranii direct din mana.

Cum sa dai de mancare la pescarusi de pe barca

Mancare pescarusi feribot Thassos Grecia

Dupa toata distractia cu pescarusii, coborati pe insula unde practic incepe vacanta. Insula nu este foarte mare , toata distanta insulei ocupand o suprafata de 380 km2. Insula Thassos este inconjurata numai de plaje, una mai frumoasa ca alta. Din punctul meu de vedere cea mai frumosa plaja este Marble Beach.

Plaja Marble Beach Thassos Grecia

Plaja din marmura Thassoc Grecia

Saliara Beach sau Marble Beach Thassos Grecia

O plaja superba acoperita cu pietricele de marmura in care iti da impresia ca esti pe o plaja salbatica din Caraibe. Apa este de un albastru superb, foarte curata si foarte calda.

Daca iti place sa te plimbi seara prin bazar si sa cauti tot felul de suveniruri, bazarul din Thassos este chiar potrivit. De o parte si de alta a unei strazi cu o lungime de aproximez 1 km gasiti restaurante, terase si magazine de unde iti poti cumpara, ulei de masline, sapun facut din masline, magneti de frigider, s.a.m.d. In cazul in care ti se face foame te poti aseza la una din tavernele din bazar. Orasul Limenas de pe insula este singurul care are un bazar si locul cel mai potrivit pentru o plimbare pe timp de noapte.

Plimabre prin bazar Limenas insula Thassos Grecia

Bazar oras Limenas insula Thassos Grecia

 

Magazine suveniruri Thassos Grecia

Bazar insula Thassos Grecia

Poze noaptea cu bazarul din Thassos

Tot in capitala insulei gasiti foarte multe ruine, Agora Antica, Gate of Zeus, amfiteatru.

Ruine Thassos Grecia

Obiective turistice ruine Thassos Grecia

In cazul in care nu esti cu masina personala, poti inchiria una, costa in jur de 30 euro, depinde de categoria din care face parte. Cei de la centru de inchirieri va ofera si o harta cu toate atractiile turistice ale insulei.

Rent a car in Thassos Grecia

 

Noi am fost la fabrica de ulei din masline situata in Panagia, aici puteti cumpara ulei ieftin si puteti vizita muzeul, care consta intr-o fabrica veche care functiona cu ajutorul apei. Trei litri de ulei extravirgin costa 15 euro iar 5 litri costa 23 euro, preturile au fost actualizate pe acest site in luna Iulie 2015.

Muzeu fabrica de ulei din masline Panagia Thassos

Fabrica moderna ulei masline Panagia Thassos

Magazin cu ulei de masline Panagia Thassos

Pe insula gasiti si o fabrica de aur Iris Gold au magazine in capitala Limenas dar showroom principal se afla in partea opusa a insulei, din pacate preturile sunt mai scumpe decat in Romania.

Magazin Iris Gold cu bijuterii Thassos Grecia

Un alt obiectiv turistic impresionant este Manastirea SF Mihail si Gavril.

 

Poate cea mai cunoscuta atractie turistica de pe insula este Gioala o piscina naturala formata in munte.

Gioala Thassos Grecia

Piscina formata in munte Giola Thassos

Noi cand am vizitat prima oara insula Thassos am ” escaladat” muntele pe care se vede steagul Greciei situat in capitala Limenas, plimbare care a meritat din plin. Va recomand sa urcati pe acest munte pe seara aproape de apus. Vedeti pozele de mai jos.

Update Iulie 2017.

Drumetie pe munte Thassos Grecia

Mai pe scurt din punctul meu de vedere a fost o vacanta bine meritata care a fost repetata in anul 2014 si in 2015.

Daca aveti intrebari nu ezitati sa lasati un comentariu la acest articol.

Pozele au fost facute cu aparat foto miroless Olympus EPL1 obiectiv kit EF-S 18-55mm IS si cu Canon EOS 600D kit EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II plus obiectiv Canon EF 50mm f/1.4 USM. Au mai fost facute si cu telefon Samsung Galaxy S4.

Related posts

Leave a Comment