Ce poti vizita insula Kos Grecia

Ce sa vizitezi pe insula Kos Grecia. Dupa cum ati observat si dumnevoastra sunt fan Grecia. Insula Kos este a doua insula pe care am ales sa o vizitez, asta pentru ca am auzit si am citit foarte multe lucruri interesante despre ea.

Aici am ajuns cu avionaul dupa aproximativ doua ore de zbor cu o singura escala la dus si zbor direct la intors. Compania cu care am zburat se numeste Air Bucharest, piloti foarte experimentati. Fiind primul meu zbor am avut ceva emotii insa totul a fost in regula.

Apus de soare frumos Kos Grecia
Apus soare Zia Kos Grecia

Noi ne-am cazat la Atlantis Hotel chiar in orasul Kos, nu recomand acest hotel daca ati venit aici sa va relaxati sau sa cautati liniste. La piscina este plin de copii galagioasi. In prima seara am stat in cladirea mare pe urma ne-am mutat la bungalow dupa lungi discutii cu personalul hotelului. De aici puteti vedea Bodrum Turcia.

Am sa va enumar cateva din cele mai importante obiective sau atractii turistice.

Exact in capitala puteti vizita Cetatea Neratzia, intrarea a costat 3 euro, ruinele sunt in stare buna si a meritat fiecare banut. La intrare in cetate veti gasi pomul lui Hipocrat, legenda spune ca acesta a fost plantat chiar de el si ca preda sub umbra acestuia. Greci se lauda ca ar fi cel mai mare copac din Europa. Dupa cum vedeti si in poze acesta este sustinut de un schelete metalic.

Inainte de a intra in Cetatea Cavelerilor treceti peste un pod care traverseaza o straduta plina de palmieri loc perfect pentru poze. La inceputului podului sunt doua tunuri.

In comparatie cu insula Thassos apa aici este mult mai rece, chiar daca am fost in luna Iulie pe ambele insule, din cate am inteles de la localnici este vorba de curentii si de vant.

In Kos exista bai termale, la o distanta de 10 km fata de capitala, puteti ajunge cu bicicletele sau cu masina. Apa fierbinte iese direct din munte si are un miros foarte urat. Daca alegeti sa mergeti pe mal la o distanta de aproximatv 500 m gasiti o plaja improvizata de nudisti. Mare atentie daca veniti aici va sfatuiesc sa luati cu voi umbrele deoarece nu gasiti umbra pe nicaieri.

Pe insula veti gasi plaja speciala pentru sporturi pe apa, si valuri ca in filme excelente pentru bodyboarding, surf si asa mai departe. Plajele cele mai renumite sunt: Therma cu apa termala, Zorbas, Psalidi, Lambi, Tigaki, Marmari, Mastichari, Kardamena, Kefalos, Paradise, Agios si Limnionas.

O alta activitate pe care va sfatuiesc sa o faceti este ca intr-o zi sa luati o croaziera / excursie pe mare, noi am platit un pret de 24 euro / persoana, si a durat toata ziua, asta include si o masa. O sa va plimbe prin golfulete unde apa este limpede si la delfini. Capitanul vasului cu care am fost are un fluier cu care-i cheama. Am citit in jurnalul corabiei cu care am ales sa facem aceasta calatorie si in fiecare zi turisti au scris ca au vazut delfini. Singurul lucru urat este ca nu poti inota cu ei. Dar delfini se vor tine dupa corabie si vor inota pe langa voi mult timp.

In centrul statiunii pe stradute sunt tot felul de magazine suveniruri, iar pe strada principala un mare bazar.

Va recomand sa mergeti seara in orasul Zia sa faceti poze cu apusul de soare care te lasa fara cuvinte este comparat cuc el de pe insula Santorini tot din Grecia. Dar sa stiti ca nici cel de la hotel nu arata rau.

Apus de soare Kos Atlantis Hotel
Apus de soare Kos Atlantis Hotel
Cel mai frumos apus de soare Kos Grecia
Apus soare oras Zia insula Kos Grecia
Viata de noapte in insula Kos Grecia
Bazar centru oras Kos Grecia
Bere Greceasca Mythos
Bere Mythos Grecia
Bodrum Turcia
Priveliste Bodrum Turcia
Cetate Neratzia Kos Grecia
Castelul Neratzia Kos Grecia
Ruine Neratzia Kos Grecia
Cetatea Neratzia Kos Grecia
Croaziera pe mare Kos Grecia
Curcubeu in valurile vaporului, fi atent !
Inoata cu delifi in Europa
Delfini Kos Grecia
Croaziera pe cea mai albastra mare Kos Grecia
Excursie pe mare Kos Grecia
Apa albastra Kos Grecia
Golf cu apa limpede Kos Grecia
Apa termala Kos Grecia
In drum spre bai termale Kos Grecia
Apa termala Kos Grecia
La bai termale Kos Grecia
Golfulet cu apa limpede Kos Grecia
Plaja apa foarte albastra Kos Grecia
Apa cu valuri Kos Grecia
Plaja Kos Grecia
Plaja apa albastra Kos Grecia
Plaja valuri mari Zorbas Kos Grecia
Castelul Cavalerilor Kos Grecia
Pod intrare Castelul Cavalerilor Kos Grecia
Copacul lui Hipocrat Kos Grecia
Pomul lui Hipocrat Kos Grecia
Rasarit soare Avion Kos Grecia
Rasarit de soare din avion in drum spre Kos Grecia
Interior Cetatea Neratzia
Ruine Cetatea Neratzia
Centru vechi oras Kos Grecia
Terase si Kos Grecia
Tun vechi Kos Grecia
Tunuri antice in Palatul Neratzia Kos Grecia

Toate pozele de pe insula Kos Grecia au fost facute cu aparat foto miroless Olympus EPL1 obiectiv kit EF-S 18-55mm IS, telefon Samsung Galaxy S2 si Allview P5.

Related posts

Leave a Comment